Juuret

Historia

Tila on ollut aikoinaan pieni torppa 1900-luvun alkupuolella. Siellä on kuitenkin elänyt joukko erittäin ahkeria ihmisiä, jotka rakastavat työn tekemistä. Näiden menneiden ja nykyisten sukupolvien sisukkuuden ansiosta tila on kasvanut elinvoimaiseksi maatilaksi nykypäivän haastavista olosuhteista huolimatta.

Tori

Torikauppa on tilan asukkailla verissä. Isomummolla oli jo aikoinaan tapana lähteä kotoa illan suusta Forssan torille, jotta tuotteet olisivat valmiina myytäväksi seuraavana aamuna. Vielä nykyäänkin kesällä tahdin määrää torit.

Eläimet

Eläimet ovat aina olleet tilan sydän. Lypsylehmät pitivät pitkään tilan pystyssä, mutta 2003 vuonna tilan valloittivat Hereford-lehmät. Kuuleman mukaan eräs naapuri on aikoinaan kironnut tilan sanomalla, että se tulee olemaan mäet täynnä kirjavaa karjaa. Tälle letkautukselle ollaan kyllä monet kerrat naurettu, sillä ihan omasta tahdosta sitä kirjavaa karjaa täällä laiduntaa.

Monimuotoisuus

Tänä päivänä on harvinaista, että samalla tilalla on monenlaista tuotantoa. Täällä kuitenkin kasvaa laidasta laitaan syötävää! Ehkä juuri sisukkuuden ansiosta emme pelkää sitä työmäärää, joka siitä aiheutuu. Monimuotoisuus kuitenkin mahdollistaa sen, että tilan juuret pysyvät syvällä maassa, vaikka maailmassa ympärillä myllertää.